jueves, 4 de diciembre de 2008

Unió de Pagesos contra la destrucció de la zona agrícola de L'Hospitalet


En un escrit rebut avui dia 4.12.2008, la Comissió Permanent Comarcal d'Unió de Pagesos del Baix Llobregat es solidaritza amb la lluita que la Plataforma per a la conservació de la zona agrícola de L’Hospitalet de Llobregat i contra l’especulació immobiliària està duent a terme per salvar la zona agrícola de L'Hospitalet de Llobregat.

Atesa la rellevància de l'escrit i la seva contundència quant als seus postulats el reproduïm a continuació de forma íntegra:

'La Unió de Pagesos del Baix Llobregat va néixer l’any 1976 amb l’objectiu principal de defensar l’espai agrari, molt malmès a la comarca. Aquell any es va iniciar la campanya “Salvem el Pla”, que va culminar el 1998 amb la creació del Parc Agrari. En aquell primer projecte de Parc Agrari, el sòl agrari que resta a l’Hospitalet hi estava integrat, així com el de la façana de Sant Vicenç (on actualment també hi ha un pla urbanístic per a desenvolupar). Quan es va redactar el Pla Especial del Parc Agrari, que suposava un petit blindatge de la terra, aquests espais ja en van quedar fora per voluntat política.


La Unió de Pagesos, assabentada de la creació de la plataforma en defensa de l’espai agrari de l’Hospitalet, i sent coherent amb la seva lluita històrica, es solidaritza fermament en aquesta lluita. Creiem que la construcció de noves edificacions, i en conseqüència la desaparició d’aquest sòl, és un error polític, que mostra com la nostra classe política no ha après res de la situació crítica en la que es troba la nostra comarca (falta de recursos hídrics, crisi del sector de la construcció). Les úniques propostes que posen damunt la taula són “más de lo mismo”, i ens aboquen encara més a un desmesurat creixement urbà i industrial que no aporta cap valor afegit a la comarca.


Qualsevol política lúcida hauria de tenir com a objectiu principal la preservació d’aquests espais agraris, no tant sols pel seu valor agrari, sino també pels seus valors paisatgístic, mediambiental i de qualitat de vida.


Comissió Permanent Comarcal

Unió de Pagesos del Baix Llobregat



Us podeu descarregar el pdf de la carta original aquí

1 comentario:

Anónimo dijo...

Importantíssim per la causa aquesta adhesió de l'Unió de Pagesos. Ànims, al final ho aconseguirem.