miércoles, 31 de diciembre de 2008

Depana dona suport al manifest


En un ahesió feta el 30.12.2008 a les 17:22 hores, la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural, DEPANA, associació degana en la conservació de la natura al nostre país i declarada d'utilitat pública s'ha adherit al manifest per la conservació de la marina de L'Hospitalet:

'Des de DEPANA donem suport al manifest de la Plataforma per a la conservació de la Zona Agrícola de l'Hospitalet i contra l'especulació immobiliària.

Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA)
http://www.depana.org'


Tal i com diu a la seva web, DEPANA és una organització cívica i no governamental, sense ànim de lucre, fundada l'any 1976 amb l'objectiu de defensar el patrimoni natural del país, des d'una perspectiva globalitzadora dels problemes que afecten les espècies, els ecosistemes i les relacions de l'home amb el medi.

Va ser declarada d'Utilitat Pública l'any 1979 perquè es proposà des dels seus inicis, la defensa d'un interès col·lectiu, com és el dret de tots els ciutadans de gaudir d'un país ambientalment saludable i tenir una millor qualitat de vida.

DEPANA, és membre de la UICN (Unió Internacional per a la conservació de la Natura), del CIDN (Consejo Ibérico para la Defensa de la Naturaleza), del BEE (Oficina Europea del Medi Ambient) i d'Eurosite.

Les campanyes i activitats que DEPANA ha realitzat des de la seva fundació l'han convertit en una associació prestigiosa i representa avui el projecte de conservació de la natura més important de Catalunya.

Ha col·laborat decisivament en la preservació del Delta del Llobregat i de diferents ambients de l'entorn de Barcelona així com del Pirineu, el litoral de Tarragona i també espècies amenaçades o en perill, fins al punt d'arribar-hi als tribunals en els casos que s'ha cregut convenient. El suport de DEPANA és un altre puntal per a la plataforma i demostra que cada cop és més majoritari el rebuig a polítiques sense marge a la negociació i fonamentades amb el totxo com la que se'ns preten imposar a L'Hospitalet de Llobregat.

No hay comentarios: