jueves, 6 de noviembre de 2008

MANIFEST DE LA PLATAFORMA PER A LA CONSERVACIÓ DE LA ZONA AGRÍCOLA DE L’HOSPITALET I CONTRA L’ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA

Les entitats i persones a títol individual sotasignats volem expressar mitjançant aquest manifest la necessitat de preservar, conservar i defensar de forma íntegra la zona agrícola de l’Hospitalet de Llobregat; espai singular en l’àmbit del delta del Llobregat i del terme municipal per les seves característiques patrimonials, històriques, ecològiques i naturals.


Rebutgem qualsevol actuació sobre aquest territori que no vagi encaminada a preservar de manera íntegra aquest espai. Així doncs, manifestem el nostre rebuig al projecte d’un parc empresarial en aquest indret consistent en una sèrie d’edificacions destinades a oficines, locals comercials, places hoteleres i activitat industrial.


No podem permetre perdre ni un sol metre quadrat de zona verda a l’Hospitalet de Llobregat. Defensem que es conservin íntegrament les 43 hectàrees qualificades actualment com a zona verda metropolitana en el Pla General Metropolità de Barcelona, últims vestigis naturals a la part nord del riu Llobregat que ara volen destruir.

Entenem que aquest projecte respon exclusivament a interessos especulatius d’alguns dels propietaris actuals de la zona i no pas a l’interès general i col·lectiu que l’indret atresora. L'última zona agrícola de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat no pot quedar hipotecada i sepultada sota més edificis producte de l’avarícia especulativa d’uns quants, en un context global de crisi en què a tots i totes ens costa arribar a final de mes.


Defensem aquest espai com a patrimoni col·lectiu per als veïns i veïnes, no només del barri de Bellvitge i de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, sinó del conjunt de ciutadans i ciutadanes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de Catalunya. El defensem pel seu valor històric (última zona de l’antiga marina de l’Hospitalet de Llobregat), patrimonial (masies de la zona), ecològic i natural, però també pel gaudi de la ciutadania: per passejar, per gaudir de la natura a l’Hospitalet de Llobregat, per apropar-nos al riu, del qual hem estat tan allunyats durant massa temps, per a l’educació ambiental, perquè els nostres fills puguin saber què és un delta, una carxofa, una masia o una tortuga sense sortir del municipi... I tot arribant en transport públic, a peu o en bicicleta.

No volem més blocs, no volem més construccions, no volem més totxos, no volem més especulació a l’Hospitalet de Llobregat, no volem enterrar definitivament l'última zona natural de la ciutat, no volem ser diferents a la resta de municipis dels voltants que han preservat part del seu àmbit natural, no volem perdre zona verda a la ciutat més densa de tota Catalunya, no volem que uns quants s’aprofitin d’un patrimoni que és de tots i totes.


volem preservar i conservar de manera íntegra l'última zona agrícola de l’Hospitalet de Llobregat, volem apropar-nos al riu i gaudir-ne, volem passejar en un àmbit natural, volem aquesta zona verda per a la ciutat, volem horts urbans i activitats econòmiques de valor afegit del segle XXI, relacionades amb la conservació del patrimoni agrícola, la preservació del medi i la conscienciació i la sensibilització ambiental, volem continuar sentint-nos orgullosos de ser de l’Hospitalet de Llobregat i viure-hi.

NO MÉS BLOCS, NO MÉS ESPECULACIÓ. DEFENSEM LA ZONA AGRÍCOLA DE L’HOSPITALET DE LLOBREG
AT

73 comentarios:

ASSOCIACIÓ ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA dijo...

aquest post és per manifestar-vos el suport al manifest en nom de l'ASSOCIACIÓ ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA.

ASSOCIACIÓ ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA
www.elsverds-catalunya.cat
info@elsverds-catalunya.cat

Anónimo dijo...

L'Associació de Veïns de Bellvitge recolça el Manifest de la Plataforma per a la Conservació de la Zona Agrícola de L'Hospitalet i contra l'Especulació Immobiliària.

Associació de Veïns de Bellvitge
Rbla de la Marina, 232 L'Hospitalet de Llobregat Tel/Fax: 93.263.27.37
www.avvbellvitge.org
avvbellvitge@avvbellvitge.org avvbweb@gmail.com

Esquerra_lHospitalet dijo...

Des de Esquerra l'Hospitalet ens adherim públicament al manifest. Sempre estarem a favor del respecte al Medi Ambient i contra l'especulació urbanística.

Esquerra l'Hospitalet
www.esquerra.cat/lhospitalet

JERC L'Hospitalet dijo...

Des de les JERC l'Hospitalet volem adherir-nos també al manifest. Per un l'Hospitalet més ecològic i lliure de totxo. No permetem que acabin amb la darrera zona agrícola de l'Hospitalet.

JERC l'Hospitalet
www.jerc.cat/hospitalet

Anónimo dijo...

Des d'Esquerra Unida i Alternativa de l'Hospitalet donem suport al manifest de la Plataforma per a la conservació de la zona agrícola de l'Hospitalet de Llobregat i contra l'especulació immobiliària.

Anónimo dijo...

Els Verds de L´Hospitalet ( membres de la Confederació de Los Verdes i dels Verds Europeus) ens adherim plenament al manifest i a la plataforma per la conservació de la zona agrícola de L´H i encontra la especulació. Ja fa molts anys també defensarem la no urbanització intensiva de Pedrosa i la necessitat de recuperar tant com es pugui la Zona de la Marina.

www.elsverds-opcioverda.org
info@elsverds-opcioverda.org

Anónimo dijo...

El Partido Popular de l'Hospitalet se adhiere al manifiesto de la Plataforma per a la Conservació de la Zona Agrícola de L'Hospitalet y manifestamos nuestro apoyo a las entidades y vecinos que se están solidarizando con el movimiento que está apareciendo de salvar este espacio verde de la ciudad. No queremos otro Can Rigalt en la ciudad.

Anónimo dijo...

amb aquest post voldria fer públic el meu recolzament al manifest i poder evitar la destrucció dels darrers espais agrícoles que tant han caracteritzat aquestes contrades

Anónimo dijo...

Llestos els nostres polítics, eh? Edificis d'oficines i un bon hotel en comptes de patates, cols i carxofes. Que ens els menjarem els totxos quan ja no tinguem tera per plantar? No! Els portarem com ja fem de ves a saber on, milers de kilómetres lluny, tancats en càmeres frigorífiques, per que arrivin sese vitamines, sense sabor, sense res del que és nostre. I mentrestant, un squants s'hauran enriuit a costa de la nostra salut i la del medi... Qué trist! Sí al MANIFEST! Tau Prats

Anónimo dijo...

Val la pena conservar i potenciar aquest petit bocí que queda de zona agrícola de l'hemidelta nord del Llobregat.

Nacho Vega dijo...

Quiero mostrar mi apoyo, desde esta esquina del norte de España, a todos los que están haciendo posible que un pedazo de la cultura y la historia viva de una zona, pueda sobrevivirnos para servir de enseñanza a las generaciones futuras. En nombre del progreso económico no se deben permitir cualquier tipo de acciones. Animo y suerte en la lucha.

Anónimo dijo...

Doncs teniu el meu modestíssim suport des de Banyoles. Ànims i força!

Joan Estrada Bonell dijo...

Ja n'hi ha prou del creixement urbanístic fins l'infinit de les nostres ciutats. És imprescindible el manteniment d'aquests petits espais agrícoles, refugi de diversitat paisatgística, cultural i natural dins les ciutats. Com gosem desprès demanar a les gents de les comarques pirinenques i demés que protegeixin els seus valors naturals quan nosaltres no som capaços de predicar amb l'exemple?

Joan Estrada Bonell

Anónimo dijo...

No deien que s'havia d'acabar la cultura del totxo? Sembla que mai en tenen prou. Sempre la cobdícia.
M'adhereixo al manifest, respecteu aquest últim reducte de la natura, sisplau.

Anna Gallés

Anónimo dijo...

Mitjançant aquest missatge vull expressar el meu suport a la conservació de la zona agrícola de l'Hospitalet i el meu total rebuig a l'especulació immobiliaria.
Ja n'hi ha prou de destruir, matar i exterminar, menys mirar per la pela senyors/res!

Cristina Prieto i Mercader
Plataforma Salvemos a los Buitres
www.salva-buitres.blogspot.com

Anónimo dijo...

Ni que sigui per a un espai divulgatiu-representatiu-lúdic on els ciutadans, pagadors TOTS d´impostos, tinguin el SEU DRET de disfrutar d´un espai obert entre edificis, aquests, en alguns casos com el que ens toca, d´inflamenta econòmica per a uns quants.

Anónimo dijo...

Soy vecino e hijo de Bellvitge y, por descontado, apoyo este manifiesto en contra de esta vergonzante especulación urbanística.
Este vestigio de la marina de L'H, aunque la mayoría de sus habitantes lo desconozcan, forma parte del Delta del Llobregat, una llanura histórcamente codiciada por la metrópoli que en este contexto capitalista estaba condenada a sucumbir al desarrolismo anacrónico que nos han vendido como progreso. Y así ha sucedido, este retazo agrícola entre el río y el barrio de Bellvitge es el único superviviente de todo el hemidelta norte. Pero la avaricia del sistema es insaciable y cuenta con la connivencia de esos governantes que se llenan la boca de sostenibilidad y enarbolan la bandera verde.
Ojalá en esta ocasión muerdan el polvo y ganemos esta pequeña batalla.
Raúl Bastida Vives

Anónimo dijo...

Hem de conservar el poquet que ens queda ja. Ànims i a continuar a la lluita contra l'especulació.

Anónimo dijo...

Afegeixo la meva veu per demanar que no es construeixi en aquest espai agrari. A l'àrea metropolitana ens cal recordar com és la terra, poder ensenyar als nostres fills com és un camp, un ocell, un arbre... La natura ha de seguir formant part de la nostra vida. Gràcies als que lluiteu per aconseguir-ho.

Unknown dijo...

Conservar l'espai agrari sí que és anar cap a un món més sostenible. Tot el meu suport a la vostra reivindicació, que és també meva.

Unknown dijo...

Especular es convertirà de ben segur en el verb més significatiu de l'activitat dels humans en segle XX i ja veurem si també del XXI, i especular amb el sòl l'us més habitual per part dels que viuen en present sense importar-los ni el que han trobat ni el que deixaran. Intentar aturar-ho podria ser una dèria també característica del nostre temps per part d'una gent rara i somniatruites que en lloc de l'egoisme van intentar practicar el sentit comú. Som-hi! que és molt probable que no hi hagi altre camí.

Albert dijo...

La voracitat especulativa del PSC no te fi, no s'aturaran fins que a Catalunya no quedi ni un metre quadrat sense ciment

miq dijo...

endavant amb la lluita contra el ciment i el formigó que tot ho sepulta!

Jordi Ballesta dijo...

Jo crec que el que pensen els nostres ínclits polítics és: total per un gosin de res que queda, ja no els ve d'aquí.
poc a poc van destruint totes les zones marginals que queden i s'omplen la boca de "conservadors del medi ambient". Sembla ser que ningú els ha explicat, o més aviat no han volgut sentir que és una àrea tampó i la seva importància a l'hora de amntenir la biodiversitat.
Això si, els ciutadans de l'Hospitalet, si volem accedir-hi al riu des de aquí, ens hem d'anar a Cornellà o al Prat, aquí com si no existís el riu.

Anónimo dijo...

Visc a L'Hospitalet des de sempre i vinc, per banda de pare i de mare, de famílies pageses que van haver de veure com se'ls destruïa la terra, com, sense miraments de cap tipus, algú se'ls menjava la vida. M'adhereixo al vostre manifest, per descomptat, perquè jo també tinc unes enormes ganes de cridar PROU! Només una dada històrica, i agrícola, i econòmica: ALGÚ RECORDA QUE LA MARINA DE L'HOSPITALET HAVIA ESTAT LA ZONA AGRÍCOLA MÉS IMPORTANT D'EUROPA? ALGÚ SAP QUE S'HI FEIEN QUATRE COLLITES CADA ANY? Jo sí que ho sé perquè ho havia sentit explicar a casa, on una gent devastada no podia creure que hi hagués altra gent tan interessada, només, en el seu propi profit, tan ignorant, tan perversa. I sembla que la cosa continua. Quina pena i quin fàstic! PROU!

Anónimo dijo...

Des d´'un racó de consciència, de ulls oberts i cor bategant davant el miracle de la Natura...
aquí hi ha un recolzament petit i també gran.
Deia George Lucas “Los sueños son sumamente importantes. Nada se hace sin que antes se imagine”.
Esther Cerro Romero

p i r e n e 1 9 7 9 [at] h o t m a i l . c o m dijo...

Com a nova veïna que es troba en procès de descobrir l'Hospitalet, i amb la voluntat de recolzar, aquí i arreu, les resistències a l'urbanisme salvatge, m'adhereixo al manifest.

Irene Sabaté Muriel

Unknown dijo...

Jo també recolço aquest manifest, hem de conservar els pocs racons verds i agrícoles que encara tenim perquè són el nostre regal per a les generacions futures...

Anónimo dijo...

Amb aquest comentari vull donar tot el meu suport per la conservació de la zona agrícola de l'hospitalet. Es una vergonya que es facin servir influéncies per tenir un tracte especial. Molta sort!

Anónimo dijo...

El meu suport al manifest.
Ja soc gran i encara recordo quan L'Hospitalet tenia prats i amb el meu pare li compràvem verdura al pagès. Jo hi anava en carro i ara volen vendre BMW. Hem de fer una festa per recordar que L'Hospitalet fa 1100 anys però soterrem la nostra història de camps de pagès molt més recent?. Jo tinc fotos que li ensenyo als meus nets de quan m'havia banyat en el nostre malmés riu Llobregat, ara oblidat per la classe política de L'Hospitalet. Potser en un futur seran prova contra el delicte ecològic que volen cometre.

Unknown dijo...

Hace unos días tuvo lugar, en el centro cultural de Bellvitge, una especie de asamblea organizada por el ayuntamiento y el ADU, con la intención de explicar a los vecinos el proyecto de recalificación de gran parte de la actual zona agricola de L’Hospitalet.
No se como lo consiguieron, pero el caso es que fue bastante concurrida, pudiendo ver a personas que no eran del barrio y otras, a las que nunca se las ha visto en ninguna asamblea ni convocatoria de las que se hacen habitualmente en el Bellvitge.
Uno de los técnicos del ADU, explicó lo que ya sabemos de los 8 edificios de 14 plantas, el hotel y el concesionario, y otro de los técnicos nos explicó el proyecto global de soterramiento de la Autovía, la sustitución de los taludes de tierra de la autopista, rondas y demás, por columnas, de manera que, se crearía una zona de más transparencia visual, donde se habrían grandes espacios libres. Incluso dijo que con ello se recuperaba de alguna manera el delta del Llobregat.
Por todo esto, le parecía un poco absurdo que, los que estamos en contra del proyecto de la zona agrícola, estuvieramos defendiendo una zona en la que no hay nada.
La verdad es que me sentí bastante ofendido. Primero porque si su idea para recuperar el delta, es empezar por hacer 8 edificios de oficinas, un hotel y un concesionario, mejor que no lo recuperen, y segundo, porque despreció la zona agrícola diciendo que aquello no valía nada, que era un espacio inservible,… sólo le faltó decir que aquello era una “mierda”.
Y es posible que lo sea, no le quito del todo la razón, pero si es una “mierda”, es gracias a departamentos como el ADU, evidentemente corroborados por los gobiernos de turno. Arquitectos, técnicos e ingenieros,que debido a nuestra “seridumbre” con Barcelona, nos han llenado aquel espacio de infraestructuras, autopistas, rondas, vias, …. de manera que L’Hospitalet ha ido perdiendo poco a poco, primero su pedazo de mar, después su acceso al río, … y ahora nos quieren quitar también la mitad de la poca zona agrícola que nos queda.
Como vecino de l’Hospitalet, pido al ayuntamiento que no acaben de destrozar dicha zona agrícola, y que lo que ahora es una “mierda”, deje de serlo y se recupere para la ciudad nuestro tramo de rio.
No nos hace falta que se gasten 60 millones de euros en soterrar los cables de alta tensión y en arreglar el parque agrícola. Sólo nos hace falta que se abran y arreglen los caminos para poder pasear por aquella zona, que se rehabiliten las masías para darle un uso público y que se arreglen las zonas deterioradas por las obras convirtiéndolas en parque.
Eso no creo que cueste ni 60 ni 50 ni 30 ni 10 millones.
Esta ciudad necesita más imaginación y menos cemento.

Comentari per Santi

Júlia dijo...

Sóc mestra jubilada després de trenta anys treballant a l'Hospitalet, encara recordo quan es parlava de fer-ne un parc agrícola i tot això, crec que s'ha de conservar aquest espai com sigui. Si fossin uns altres temps faríem molt soroll, però tal com va tot em va por que d'un dia per l'altre no ens trobem amb 'la feina feta'. Recolzo el manifest.

Anónimo dijo...

Des de DEPANA donem suport al manifest de la Plataforma per a la conservació de la Zona Agrícola de l'Hospitalet i contra l'especulació immobiliària.

Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA)
http://www.depana.org

Anónimo dijo...

Des de l'Associació Cultural de La Florida -Waslala-, donem suport total al manifest i a les reivindicacions que s'hi exposen. Sabem, desgraciadament, que el discurs dels qui governen és totalment demagògic -associar progrés amb construcció de torres i urbanització de zones agrícoles és ja un argument del segle passat-, i és per això que la lluita és encara més important, independentment dels resultats. Moltes gràcies per tot !!

Gustavo Duch Guillot dijo...

VETERINARIS SENSE FRONTERES recolça el Manifest de la Plataforma per a la Conservació de la Zona Agrícola de L'Hospitalet i contra l'Especulació Immobiliària.

Floridablanca 66
08015 Barcelona
934237031

Anónimo dijo...

Tota la solidaritat com a Maulet del Baix Llobregat! Si voleu qualsevol ajuda estic disposat a parlar-ho en l'assemblea comarcal!

Canya a l'especulador!

Anónimo dijo...

Des de Maulets, organització de joves de l'Esquerra Independentista, volem transmetre el nostre suport i la nostra total disposició en la lluita en defensa del territori i contra l'especulació. A l'Hospitalet i arreu del Baix Llobregat els espais verds i històrics cada dia són menys, deixant pas a un progrés desenfrenat que s'engreixa unicament per les ànsies egoistes i de màxims beneficis dels empresaris i d'un model econòmic que ha convertit els Països Catalans en el corredor de serveis d'Europa, i en un balneari on venir gaudir, embrutar i marxar.

A més, novament, l'ajuntament de l'Hospitalet fa i desfà sense engegar processos participatius on els veïns puguin opinar i decidir sobre el futur del seu poble i la seva gent. Tot plegat un acte més en el circ de la política actual. On l'únic que conta és la imatge propagandística i la butxaca.

Però tot té un límit, i el jovent diem prou! Ens cal un canvi de model o esgotarem el poc que ja ens queda. Un model basat en les necessitats individuals i col·lectives, i no en els itneressos econòmics d'uns pocs.
O ara o mai, defensem la terra!


Així doncs conteu amb la nostra adhesió

Ass. de Maulets del Baix Llobregat.
www.maulets.org

Anónimo dijo...

Des de la Coordinadora Salvem el Delta del Llobregat, entitat que porta més de 25 anys en la defensa del nostre delta, volem adherir-nos a la campanya i mostrar tot el nostre suport en la defensa d'aquest espai agrícola.


COORDINADORA SALVEM EL DELTA DEL LLOBREGAT.

Anónimo dijo...

L'Agrupació en defensa de l'entorn Alnus - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern volem donar suport i recolzament al "MANIFEST DE LA PLATAFORMA PER A LA CONSERVACIÓ DE LA ZONA AGRÍCOLA DE L’HOSPITALET I CONTRA L’ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA".

--
-----
Oleguer Farràs
Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern
http://www.pangea.org/alnus
http://cepa.cat/
http://ecologistes.cat
Signa en defensa de Collserola: http://collserola.org/salvemelparcnatural/

Anónimo dijo...

ADENC s'adhereix al Manifest per la conservació de la zona agrícola de l'Hospitalet i conta l'especulació immobiliària.
G-59074484

www.adenc.cat

ADENC és una entitat ecologista declarada d'utilitat pública i integrada a la federació Ecologistes de Catalunya, amb més de 25 anys d'existència. El nostre àmbit territorial d'actuació és el Vallès. El nostre objectiu, la conservació del patrimoni natural de la nostra comarca natural. Entre d'altres, tenim un paper actiu en la formulació de propostes, entre d'altres la del Parc Agrícola del Vallès (2004): el manteniment dels espais agraris té una paper estratègic clau en la conservació de la biodiversitat i connectivitat dels espais naturals. I això és així al Vallès i al Baix Llobregat.

937171887
Sant Isidre 140
08208 Sabadell

ELS VERDS DE BADALONA dijo...

Recolzem el "Manifest de la plataforma per la conservació de la zona agrícola de l'Hospitalet i contra l'especulació immobiliària".
NO MÈS EDIFICIS, NO MES CIMENT!
PROU A LA DESTRUCCIÓ DEL NOSTRE PATRIMONI AGRICOLA!
Els Verds de Badalona donem suport a aquesta plataforma, i estem contra la especulació del territori promogut des de els ajuntaments, arees d'urbanisme, i politics sense escrupols.

Anónimo dijo...

El Grup Ecologista Les Agulles - Ecologistes en Acció de Catalunya, també ens adherim a aquest nou projecte depredador del territori que ens pot deixar sense un bocí més del poc espai lliure que queda a la vall baixa del Llobregat sense edificar. Ja n'hi ha prou de destrucció del territori!
Vegeu la nostra web:
http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?rubrique421
I el nostre bloc:
http://www.lesagulles.org/

Unknown dijo...

Hem de conservar aquest camí cap al riu: és el testimoni d'un paisatge i d'una forma de vida que formen part del nostre municipi. Les espècies animals i vegetals que hi viuen han de romandre en aquest hàbitat. L'administració municipal ha de promoure un projecte que atengui els interessos generals i no els particulars. Manifesto el meu suport al manifest.

Assemblea de l'Esquerra Independentista de l'Hospitalet de Llobregat dijo...

L'Assemblea de l'Esquerra Independentista de l'Hospitalet ens adherim al manifest. Des de fa molt de temps l'ajuntament de l'Hospitalet especula i destrueix el territori i ara volen acabar amb l'últim vestigi que ens queda del nostre passat agrícola.
Els hospitalencs i hospitalenques estem farts i diem prou! Ara o mai defensem la terra!

Assemblea de l'Esquerra Independentista de l'Hospitalet.
Contacte>> eilhospitalet@gmail.com

Anónimo dijo...

Jo també m'adhereixo. Pobre Delta. Que el deixin en pau, que ja l'han massacrat prou.
Xavi Drudis Ferran

Jesú Palomar dijo...

dono el meu suport personal a salvar Can Trabal
Jesús Palomar
http://jesuspalomar.bloc.cat

FIDE dijo...

Els grallers/eres de bellvitge donem suport al manifest de la Plataforma per a la conservació de la zona agrícola de l'Hospitalet de Llobregat i contra l'especulació urbanistiques. Anim companys entre tots consiguirem fer enrera aquesta nove agreció al nostre pratrimoni.

Rosario Olmos Campanales dijo...

Dono soport a la Plataforma per a la conservació de la zona agrícola de l'Hospitalet de Llobregat i contra l'especulació inmobiliaria.
Salvar 1 petit reducte per poder salvar 100 + i conformar vida i sostenibilitat es PROGRES.

Jesús García, vecino de Bellvitge dijo...

Hospitalet es conocido por mucha gente como una ciudad símbolo de la aberración urbanística que se cometió en los años 50 y 60 cuando llegaron las olas de emigrantes. El barrio de Bellvitge podría ser considerado el orgullo de Hospitalet al ser el único barrio que dispone de mucho espacio público. Esta zona agrícola es a su vez un pequeño lujo del barrio que no debería de perderse, porque si así fuera,lo haría el único vínculo que queda de Hospitalet con la Naturaleza y la Historia. Además quiero intercalar un detalle. La desaparición de los huertos que hay en la zona, que desde hace muchos años vienen cultivando una serie personas, la mayoría jubiladas, les dejaría muy tocados. Uno de ellos mi padre. Uno de mis placeres es ver a gente mayor como viene y va a sus huertos mientras yo hago footing por la zona. Es un pequeño paraiso. Que lástima que haya políticos que sólo piensen en nombre del dinero y no de la felicidad.

Encarnació dijo...

Els partits polítics necessiten els diners dels especuladors per finançar les seves campanyes electorals.
Per aquest motiu són capaços de vendre's fins i tot la seva mare...pobreta...
Els ciutadans no permetre'm més atrocitats al territori.
Només es tracta de fer complir la llei...no és tant difícil...
Ànims i endavant.
Guanyarà el seny!!!

Anónimo dijo...

ORGANIZEMOS YA RECOGIDA DE FIRMAS QUE LLENE EL DESPACHO DE LA ALCADESA

Anónimo dijo...

També teniu el meu suport. Ànims per aquesta lluita tan necessària, noble (i inexorable).

Joan Codina Vila dijo...

Recolzo el manifest.
Tot el meu suport als veïns i associacions que es preocupen de debò pel nostre patrimoni, pel nostre entorn. Que els (i ens) toca fer allò que representa que haurien de fer els nostres polítics: vetllar pels nostres interessos i defensar el territori, la naturalesa i el be de la societat. Prou de polítics hipòcrites que cobren sous desorbitats per poder especular amb tota impunitat, per defensar la cultura del totxo i per preocupar-se exclusivament del poder i els diners! Quina vergonya!
Joan Codina Vila

Núria Bonvehí Prats dijo...

Com a ciutadana de Sant Cugat del Vallés ja en tinc prou de perdre zones verdes!! M'adereixo al manifest. Anims!

Anónimo dijo...

Màdhereixo al manifest. Hem d'aturar l'especulació!

Laura de Collblanc dijo...

Com a ciutadana de l'Hospitalet des que tenia 3 anys, recolzo totalment el manifest.

Estan convertint la ciutat només per a interessos de pocs: on són els arbres, els ocells, les marietes, els cucs, les mosques i els mosquits.. quan jo era petita en trobaves a tot arreu.

Ara pedres, oficines i tot al servei dels que més tenen.

La qualitat de vida no té tant a veure amb les pedres com alguns polítics creuen, però es clar ells tenen cases al Port de la Selva, a Cadaquès, a la Cerdanaya... que pensarien si haguessin de passar els seus caps de setmana i les seves vacances a la nostra ciutat?

Anónimo dijo...

Qui te nassos de menjarse res conreat en aquest espai ple d´industries??? Fins ara no habia sentit mai res sobre aquest espai... Com es que ara interesa tant??? Si queda molt apartat del centre...!! A qui interesa?? A mi m´importa un "pebrot" que es segueixi conreant en aquest lloc. Crec molt millor que es faci alguna cosa per aprofitament dels veins. L´Hospitalet no es una població agricola ni ho sera mai!! cada cosa al seu lloc

Anónimo dijo...

Hay cosas mucho mas importantes que esta! A nadie le interesan estos terrenos. Ademas son agricolas porque los propietarios lo quieren asi... si quisieran lo asfaltan y lo utilizan como aparcamiento para camiones... Será entonces la unica zona agricola de algo??? Preferiria que el ayuntamiento los utilizara para hacer algo de interes para sus ciudadanos. De no ser así me inporta poquisimo el asunto.

jose dijo...

No hay ninguna ciudad europea que, entre la ciudad y el aeropuerto, hayan huertos... Ahora que ampliamos el aeropuerto es momento de hablar de huertos en plena ciudad???. Los huertos al campo que es donde deben estar. Me parece anacronica esta disputa.
por cierto... donde se venden los cultivos de esta zona?? Es para no ir nunca a comprar allá...

Anónimo dijo...

Menudos hipocritas socialistas que os vendeis hasta vuestra propia madre para manteneros en el poder. Chorizos especuladores que en vuestro pueblo erais unos desgraciados y aqui no preservais nada. Os lo dice un Andaluz que quiere Hospitalet y la zona agrícola

juanma dijo...

prou especulació, al final només ens quedaran per menjar els totxos que seràn la herència que ens deixaran els polítics i empresaris constructors, un cop ells ja hàgin guanyat suficients diners.
Habitants d'Hospitalet, no deixeu que us canviin les terres que encara podeu trepitjar per edificis privats d'uns pocs i als quals ja no podreu accedir-hi perque uns quants han de fer negoci.
Endavant, no us atureu!

Anónimo dijo...

Hola me llamo Luis y bueno soy chileno llevo 10 años aqui y como hospitalense me parece muy preocupante que nadie se preocupe de preservar algo tan importante como este sitio que nos recuerda que se puede subsistir perfectamente sin tanto edificio y modernidad que Ahora en Tiempos de crisis sea cuando mas construye tambien me preocupa espero que alguien haga algo lo antes posible porque el tema es preocupante.

imma dijo...

conservemos nuestro pasado para poder disfrutar y entender el futuro.

imma dijo...

conservemos nuestro pasado para poder entender y disfrutar del futuro

Anónimo dijo...

Potser vaig endarrerida en adherir la meva adhesió al manifest. Només volia donar suport a tots els que recolzem el respecte de tots i de diferents maneres de viure. No només té importància conservar zones agrícoles per la producció, sinó que també perquè són zones d'interconnexió per a moltes espècies que encara habiten les nostres terres (aus, mamífers..). Jo no vull llençar la tovallola perquè uns quants s'omplin la butxaca. Ànims!!

Vanessa- EL Prat de Llobregat

Rooolll dijo...

Amb aquest post vull donar el meu suport a la Plataforma i al manifest per la defensa de la zona agrícola de L'H. hem de lluitar per preservar les poques zones d'interès natural que ens queden.

Rooolll dijo...

Vull donar el meu suport al manifest i a la feina de la plataforma.
No podem deixar que ens prenguin un espai com aquest, en una ciutat amb pocs espais verds. S'ha de declarar ja zona protegida, i blindar-la de l'atac de l'especulació.

com a veí de L'H i com a Ambientoleg de professió, Salvem Can Trabal!!!

Raúl.

carmen Mosquera dijo...

Vull manifestar el meu suport a al manifest, CONTRA L'ESPECULACIÓ IMMOBILIARIA!

Anónimo dijo...

Firma en defensa de l'última zona agrícola de L'Hospitalet. Amenaçada per l'especulació i la corrupció urbanística de la burgesia daquest pais -Laporta i companyia-.
Galdric Iglésias Oliveras

Anónimo dijo...

Quan acabem amb tota la zona agrícola, verda, conreable, lliure de la terra ens adonarem que els diners no es poden menjar.
Laia Pajuelo

Gloria Marin dijo...

El meu suport per salvar i recuperar la poca zona natural que ens queda als hospitalencs. I per guanyar terreny al ciment!

casal dijo...

des de el casal popular de l’hospitalet, ens hi adherim al manifest i a participar activament tant en els actes com a les assemblees!

Salut i visca la Zona agrícola!

Casal popular i independentista de l´hospitalet.


casal.popularlh@gmail.com

http://casal-lh.blogspot.com/

Ireneu Castillo dijo...

Des de la plataforma "Protegim el Canal de la Infanta!" ens adherim al manifest per a la Conservació de la Zona Agrícola de L'Hospitalet i contra l'Especulació Immobiliària.


"Protegim el Canal de la Infanta!"

http://canaldelainfanta.blogspot.com
https://www.facebook.com/groups/canalinfantalh/