sábado, 10 de enero de 2009

La PTP, Associació per a la Promoció pel Transport Públic, s'uneix a la lluita per salvar la zona agrícola


En l'escrit que reproduïm a continuació, la Associació per a la Promoció del Transport Públic dona suport al manifest per a la salvaguarda de la zona agrícola i s'uneix a la plataforma:


L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) és una entitat sense ànim de lucre amb número de Registre d’Associacions 14.800. Es va crear l’any 1.993 amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic i promoure una mobilitat més sostenible i més segura.


Des de la PTP donem recolzament al text d’aquest manifest i ens sumem a la lluita per a la conservació d’aquesta zona agrícola de l’Hospitalet, tant pels seus valors naturalístics, històrics i socials com per la importància de frenar l’aparició de nous emplaçaments que no fomenten l’accés en modes de transport sostenible. Segons cita la Llei 9/2003 de la mobilitat a Catalunya entre els seus principis:


- els ciutadans/es tenen dret a l'accessibilitat en unes condicions de mobilitat adequades i segures i amb el mínim impacte ambiental possible.

- la prioritat dels mitjans de transport de menor cost social i ambiental, tant de persones com de mercaderies.

- el foment i la incentivació del transport públic i col·lectiu i d'altres sistemes de transport de baix o nul impacte, com els desplaçaments amb bicicleta o a peu.

- el foment del desenvolupament urbà sostenible i l'ús racional del territori.


Aquests, entre d’altres, són aspectes que concerneixen a l’urbanització del sector de Can Trabal, situat a la zona agrícola esmentada.


Com a associació que defensa un nou model de mobilitat no basat en el vehicle privat motoritzat, donades les actuacions plantejades en el projecte de construcció i esgrimits els arguments de la Plataforma, creiem convenient posicionar-nos al costat de la mateixa, reclamant l’aturada del projecte tal com es coneix i replantejant una possible intervenció en el territori amb el consens de la ciutadania i el teixit associatiu.

No hay comentarios: