viernes, 19 de noviembre de 2010

Eleccions 2010, també importants per a la zona agricolha


Debat de candidats a L'Hospitalet el 17.11.2010 a L'H Espai de debat
Font: Videocaptura de digital-h.


El dia 28.11.2011 hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. De la Generalitat de Catalunya en depenen matèries com ara la política territorial o el medi ambient, salut, educació o cultura entre d’altres. Aquestes competències tenen molta rellevància sobre el futur de cal Trabal i la zona agrícola de L’Hospitalet de Llobregat.

  • En primer lloc perquè s’ha significat que algunes forces polítiques s’han manifestat a nivell local ‘en contra’ de la destrucció de la zona agrícola de cal Trabal. Ara, al Parlament de Catalunya que surti de les eleccions del 28N volem que aquesta postura es mantingui i es reforci si cal. No pateixin però senyores i senyors diputats que ens encarregarem de recordar-ho si convé.
  • En segon lloc perquè s’hi presenten alguns que han dit que urbanitzaran la zona agrícola i ara esperen bons temps per fer-ho. Alguns fins i tot, com les empreses participades pel candidat Sr.Joan Laporta, hi han tingut interessos immobiliaris.


Davant tot això, la Plataforma Salvem la Zona Agricolha demana que aneu a votar el 28.11.2010 a les eleccions del Parlament de Catalunya conscients de la transcendència, també local, que aquesta votació té.


I que recordeu a l'hora d'anar a votar que dins la plataforma hi ha, entre d’altres adherits i forces, dos formacions que han estat parlamentàries els darrers quatre anys: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la coalició Iniciativa per Catalunya – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), les quals aposten directament i decididament per la salvaguarda de la zona agrícola de L’Hospitalet de Llobregat i del delta del Llobregat en general, tal i com ho han fet palès durant aquests dies de campanya i els darrers anys.

Altres partits fora de la plataforma com CiU, les seves joventuts o el PP han manifestat en algun moment del passat el seu posicionament en contra de la destrucció de cal Trabal. Fora bo que aquest compromís fos renovat de cares a aquestes eleccions també i que la salvaguarda de cal Trabal fos quelcom assumit per tothom sense fissures. No és cap barbaritat com s'ha dit repetidament en aquest bloc.

Us demanem que recordeu qui ha estat treballant per la salvaguarda de la zona agrícola de la ciutat, qui ha dit que la conservarà i que a l’hora d’anar a votar tingueu també en compte que per començar a construir un millor futur global també hem de començar a fer-ho a prop nostre, amb menys contaminació i més verd, més llocs per a la convivència ciutadana, més qualitat de vida per als més grans, oportunitat de més llocs de treball no elitistes, menys totxo i menys especulació urbanística i en definitiva, un millor L’Hospitalet, que és de Llobregat, per a tothom.

I demanem als polítics que es manifestin sense ambigüitats sobre què opinen i què pensen de la salvaguarda del cal Trabal i en general del riu i delta del Llobregat. Molta gent volem saber-ho amb veu alta i clara.

El món no s'acaba a la nostra zona agrícola, ho sabem. Però per a nosaltres, i per a vosaltres esperem que també, potser sí que hi comença. Comença un futur millor per a les nostres filles i fills. Ara és el moment de contribuir-hi amb el nostre vot.

No hay comentarios: