martes, 9 de febrero de 2010

Abocaments a Cal Trabal damunt la zona pública que volem sigui parc

Dubtem que aquesta sigui una futura foguera de Sant Joan. Neteja, ja!

Membres de la Plataforma Salvem la Zona Agrícolha hem detectat un altre atemptat contra la preservació de cal Trabal: no únicament s'ha ocupat de forma massiva, amb la total connivència de l'autoritat, la zona pública, per tant de tots, que ja hi ha a cal Trabal i on des de la Plataforma reivindiquem un parc que connecti amb la llera del riu sinó que producte d'aquesta deixadesa voluntària han aparegut abocaments de deixalles i runes a la zona.



Dubtem també que l'autoritat corresponent hagi ja començat a posar els primers sanitaris del futur parc de la zona agricolha (vegeu-ne un a la foto). Si és així, hem de dir que són de mala qualitat.

No es tracta d'una zona privada, on no es pot entrar, on no hi ha diners per expropiar-la etc... (discurs oficialista dels que s'oposen als projectes que defenem en nom de tota la ciutadania de L'Hospitalet de Llobregat). No. És una tolerància total que permet un aparcament incontrolat de vehicles i ara abocaments il·legals damunt la primera zona pública que ja tenim a cal Trabal i per tant, una zona de tothom on exigim es faci un parc i una connexió a peu i en bicicleta amb el riu Llobregat. Aquests abocaments han afectat un canal a la zona, àrea d'hivernada del rossinyol bord Cettia cetti, espècie protegida present a la zona.

No podem permetre que l'Ajuntament de L'Hospitalet consenti aquesta degradació que no fora difícil relacionar presuntament, amb un interès o un 'ja em va bé' de restar interès a la zona, d'augmentar la seva marginalitat i per tant, de mirar de minar la voluntat popular canalitzada per aquesta Plataforma. Doncs NO. Aquest abandonament d'una ZONA PÚBLICA que hem pagat totes i tots amb els nostres impostos amb l'objectiu de després 'SALVAR-LA URBANITZANT-LA' i fent un concessionari de la BMW a prop és intolerable.



Dubtem que la destinació de la primera zona pública que tenim sigui un aparcament salvatge i un abocador incontrolat damunt el canal principal de cal Trabal on hi ha espècies protegides hivernant com ara el Rossinyol bord (Cettia cetti)


Des de la Plataforma Salvem la Zona Agricolha
ens reservem d'efectuar les accions que considerem oportunes per tal de denunciar i fer públic aquest desgavell. Amb caràcter immediat,


EXIGIM
  1. La limitació del pas (tancament a la circulació motoritzada) de la zona de cua de maniobra de la L1 dintre de la zona de Cal Trabal, als efectes de salvaguardar-la, treure els cotxes de la zona i evitar que es converteixi en un abocador i, com espai públic que és, convertir-la en un parc per al gaudi dels ciutadans, d'acord amb la nostra proposta presentada el passat 1.12.2009.
  2. L'assumpció de responsabilitats per part dels responsables municipals amb competències en la matèria atès que la situació actual ratlla en una total connivència per al deteriorament de la zona.

CIBERACCIÓ!!


VEÏNES I VEÏNS i gent del país interessada en conservar la natura!


Us convidem a protestar civicament i mostrar la vostra indignació enviant preguntes als portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament de L'Hospitalet sobre aquest tema i la preservació de cal Trabal a través del correu electrònic al portal DIGITAL-H per tal de participar al proper programa de TV L'Hospitalet del dia 24.2.2010 'Els portaveus responen'. Aquesta és una bona oportunitat d'aconseguir un posicionament clar sobre aquest afer a tots els representants polítics de la ciutat i palesar el malestar ciutadà per aquesta mena de projectes que poc a poc van minant el que ens queda de Delta del Llobregat. Més informació del programa de TV aquí.



Volem un parc perquè la gent malalta es recuperi millor i perquè estem tothom mes sans

Volem arribar al riu en bici i a peu, no amb cotxes damunt el fang

Volem arbres, no runes ni roderes de vehicles

Volem respirar verd damunt una zona que ja és pública.

Volem passejar, no volem excuses de que costa molt expropiar això.

Volem el que hem pagat amb els nostres impostos

Volem ser una ciutat més amable i per això

Volem cal Trabal i volem la zona Agricolha



4 comentarios:

Anónimo dijo...

És una autèntica vergonya l'actitud del govern municipal davant d'aquesta zona, és una demostració absoluta d'incompetència o el que seria pitjor de connivència per tal de deixar malmetre la zona agrícola, la zona verda que l'ha de definir i ha de facilitar l'entorn adequat i que tot plegat ha de ser una digna primera estació i aturada en el que ha de ser l'accés de la ciutat al riu. Un atemptat intolerable i vergonyós que posa a cada un dels actors en el seu lloc. I sí teniu raó, què pensen els diferents grups municipals? Que es manifestin públicament i que es prenguin les mesures necessàries i oportunes per tal de remetre les coses en el punt que mai hauríen d'haver deixat: respecte, responsabilitat, exercici de les competències que li són pròpies, garanties per a la ciutadania de salvaguardar una de les zones més emblemàtiques que tenim... en definitiva fer política de debó amb les actuacions precises i no amb inhibicions sospitoses i intolerables

Unknown dijo...

L'espai públic sobre la cua de maniobra a Cal Trabal està servint ara mateix com a aparcament indiscriminat i abocador incontrolat de tot tipus de runes i deixalles.

¿No havia de ser aquest espai part del futur parc i el nostre accés natural a la llera del riu?

¿Són compatibles aquests 'usos' amb la proximitat d'un hospital i d'una zona natural on hi nidifiquen i viuen espècies protegides?

¿Aquesta situació ha estat possible perquè d'ajuntament està interessat en convertir Cal Trabal en una zona degradada i marginal; i així restar arguments als que la defensem?

¿Per què apareixen amb tanta facilitat a l'Hospitalet zones descontrolades on s'hi acumulen deixalles, trastos i materials diversos? La zona de La Vidala entre el Duran i Reinals i el tanatori n'és un altre exemple.

¿Quina autoritat té l'ajuntament i com la aplica, si és que ho fa?

Alfonso Salmerón Muñoz dijo...

Us envio la petició que vaig fer arribar al respecte:

Josep Maria Garcia Mompel
Regidor de Serveis Municipals i Manteniment de la Via Púbilca Regidor de Bellvitge


Benvolgut,
Em poso en contacte amb tu en la teva doble qualitat de Regidor de Serveis Municipals i del Districte VI.
Al llarg dels darrers mesos, hem pogut observar com a la zona adjacent a la superfície de la cua de maniobres de la L-1 i el carrer de la Feixa Llarga, just davant de l’Hospital de Bellvitge, és utilitzada indiscriminadament com a aparcament. A més a més, recentment, algunes persones estan utilitzant la zona com a abocador incontrolat.
Donat els antecedents que tenim, a l’altra banda de la Gran Via, al costat del tanatori, penso que s’hauria d’actuar de manera urgent netejant la zona i tancar l’accés dels vehicles per evitar que es continuï degradant.
Resto a l’espera de la teva resposta. Adjunto fotografies de la zona Aprofito l’avinentesa per fer-te arribar una salutació ben cordial,

Alfonso Salmerón

Alfonso Salmerón Muñoz dijo...

Des de serveis municipals, m'asseguren que procediran a la neteja immediata de la zona i que el tema de l'aparcament es deu a un conveni entre la direcció general de carreteres i el comitè d'empresa de l'hospital.

Seguim en contacte. Cal insistir per per a que la zona estigui definitivament neta