lunes, 30 de noviembre de 2009

Un dia important


El dia 1.12.2009 es presenta la primera proposta global i en positiu sobre el que pot esdevenir la base per a un futur de la zona de cal Trabal.

Els veïns, els que han donat suport al manifest d'aquest bloc, la plataforma, els que vivim a la ciutat tenim clar el que no volem a cal Trabal: més blocs, més urbanització, més construcció, més ciment i tampoc no vol perdre ni un metre més de zona verda, de zona agrícola i d'espais pel ciutadà. És evident que ningú vol fer mal a la ciutat, únicament que uns contemplen solucions ràpides, potser possibilistes, però que requereixen de sacrificis que els demés no hi estem disposats a fer. Per això, com sempre hem dit aquí, no hi ha presa si la solució és bona per tothom. Ara comencem a posar-hi fil a l'agulla. I caldrà que tothom hi posi de la seva part.


Demà es presenta una primera proposta a les 19h a la Sala Barradas sobre el que pot ser el futur de Cal Trabal si totes i tots ho tenim clar. La proposta ha estat dirigida per mi mateix, sota els objectius d'estudiar què hi ha de valor a la zona, quines són les seves potencialitas i què és el que es vol a la zona de cal Trabal, tot això amb alguns factors condicionants com la zona on és - el delta del Llobregat- , les servituds i les característiques del terreny. Són uns grans eixos d'usos possibles que més endavant es podran concretar en base al que anem pensant entre tots, perquè aquest projecte pugui ser la base del de tothom.


Segurament això no s'aconseguirà demà. Ni el més que ve. Potser els reis mags ens porten un altre regal, com el de la persistència de cal Trabal durant tot el 2009 i les imatges que ens ha deixat aquest any. Potser, m'agradaria, que aquesta proposta que presento, acollida ja de sortida per un dels integrants de la plataforma, EUiA, recollida amb interès per la plataforma mateixa i que fins i tot suscita interès en altres formacions polítiques, pugui ser un punt de partida tècnic, i emocional, a partir del qual totes les veïnes i veïns de L'Hospitalet de Llobregat, de la comarca i de Catalunya, i de més enllà si convé, puguin pensar que tindrem un espai del que estarem orgullosos i que podrem ensenyar als nostres parents quan vinguin a visitar-nos i al que podrem anar a passejar, per comptes d'haver-nos de desplaçar a altres municipis per fer-ho.

Són unes quantes idees que segurament podreu complementar amb les vostres amb aquest procés que s'inicia i que completarem entre tots. Perquè no ens sobren espais i aquest ha de ser de totes i de tots. Perquè el necessitem, per nosaltres, pels que han estat i pels que vindran.

Fa vint anys vam presentar un altre amic i jo mateix un projecte semblant per al delta del Llobregat, avalat per DEPANA, a l'Ajuntament del Prat de Llobregat. Avui dia aquest delta, amb els seus problemes, té zones protegides i zones per a l'ús públic i ciutadà que no tenia. Ara ens toca a nosaltres. Anem a fer-ho possible? Demà comencem a somiar. Entre totes i tots ho farem realitat.


Ricard Gutiérrez
Biòleg,
Autor del projecte

No hay comentarios: