lunes, 23 de noviembre de 2009

Cap a un Cal Trabal verd i pels ciutadans de L'Hospitalet

El passat dia 21.11.2009 es van discutir a la reunió de la Plataforma Salvem la Zona Agricolha les línies mestres de les actuacions que s'exposaran a l'acte del dia 1.12.2009 a la Sala Barradas, a L'Hospitalet de Llobregat. Va quedar clara davant tota la plataforma la voluntat oberta i d'aglutinar esforços de la proposta, que volia ser la primera aportació en positiu, no únicament demanant la paralització de les actuacions sinó presentant el full de ruta del que podria ser el futur, un futur que caldrà construir entre tots.

Un procés similar va ser el punt d'inflexió de la campanya de salvament del Delta del Llobregat durant els anys 1980-1990s, quan DEPANA, amb l'actual portaveu de la Plataforma implicat en aquells esdeveniments, va decidir girar 180º la seva estratègia i presentar un projecte per al Delta del Llobregat. Un projecte que en part ara és realitat. El dia 1.12 hi haurà una segona oportunitat, 20 anys després, de tornar a començar.

Però aquest cop són múltiples les activitats que hi conflueixen. No únicament aquest acte sinó que també altres branques de la Plataforma continuen la seva activitat en un front comú destinat a la posada de relleu de la importància de cal Trabal i de la zona agrícola de L'Hospitalet. El diumenge 22.11.2009 es va participar a la marxa per reivindicar la protecció de les Filipines, a Viladecans, organitzada per la Plataforma Salvem Oliveretes . Una altra part del Delta del Llobregat també amenaçada per un projecte impulsat pel FC Barcelona (quina casualitat...).

I el dia 23.11.2009 l'Associació Els Verds - Esquerra Ecologista ha fet pública una carta oberta dirigida a l'alcaldessa de L'Hospitalet, Nuria Marin, en la que es demana que s'aturi la requalificació de cal Trabal.

És evident que els darrers esdeveniments de corrupció urbanística ocorreguts en altres indrets de l'Àrea Metropolitana de Barcelona només fan que esperonar la necessitat d'evitar una requalificació d'aquests terrenys de cal Trabal i que siguin dedicats a la ciutadania, que tant els necessita.


No hay comentarios: