martes, 12 de junio de 2012

Hem guanyat? Dels vengadors a la gent del fang: reflexions pre-estiuenques 2012En el cinquè any de lluita i de la Plataforma Salvem la Zona Agricolha de l’Hospitalet endisats fins el coll en la crisi que va col·laborar a aturar el projecte paga la pena aturar-se a reflexionar sobre què passa, particularment quan veiem l’arxiu del bloc: 15 publicacions el 2008, 22 el 2009, 22 més el 2010, 27 el 2011 però només fins ara el 2012. Significa això que hem fet la feina, que hem guanyat? O que això està aturat?

El símil futbolístic, ara que estem d’Eurocopa de futbol, ha estat emprat al llarg d’aquests anys per aquesta plataforma per il·lustrar alguns èxits fruit sense dubte de la fortalesa d’aquest conjunt d’entitats i persones que, units per la raó, per la força dels que defensen allò que és part de la seva  història i del seu patrimoni, no poden ser vençuts mai per tercers vinguts de lluny sia per a treballar vuit (vuit?) hores al dia o directament per especular-hi.
 
Així el juny de 2009 ja marcàvem com l’Iniesta un gol amb una ISA preliminar de la Generalitat (d’aleshores...)  a favor dels nostres postulats. Encara el gener de 2010 el diari esportiu GOL qualificava de ‘pelotazo’ la proposta constructiva per a Cal Trabal.Després vindria la neteja de l’antic dipòsit de vehicles a la torre gran el 2011  o el tan necessari camí al riu des deBellvitge  i la declaració de la zona com d’importància internacional (IBA).


Tot això s’ha aconseguit amb molta lluita, entre d’altres de les entitats i els membres de la Plataforma Salvem la Zona Agricolha.

On som doncs del partit de futbol? Doncs sembla que al descans. Que potser dura massa, perquè malgrat que a les darreres eleccions municipals es va acordar la redacció d’un projecte per a la zona agrícola i sembla que aquest comença a donar passes endavant, el cas és que sigui per la crisi on som o per altres circumstàncies, no arribem a ‘l’ara no toca’ però gairebé.  I tot està força aturat. No passa res. El nostre objectiu era la NO destrucció de la zona agrícola. També la seva recuperació però sabem, i patim, el món i els anys en els que ens toca viure i les circumstàncies que ens envolten. Paciència i vigilància activa doncs.

Justament per aquestes circumstàncies externes mateixes que amenacen més que una plaga bíblica amb un projecte megalomaníac o gairebé faraonico-pecaminós-xocolata-del-lloro com és l’anomenat ‘Eurovegas’ que no és que superi allò que hi havia previst per a cal Trabal sinó que certament ens deixa gairebé en l’estatut d’aldea gal·la d’Asterix, que cal restar alerta. I dir les coses clares.

Som molts. Som de diversa procedència i som gent que no ens baixem del ruc. Som gent que fem festes per petits i grans per tal de promocionar la natura i el medi ambient. Però que hem tret tractors i centenars de persones als carrers de L’Hospitalet.  Som gent que formem un grup, no exactament de superherois com els vengadors, però sí amb carreres i recorreguts propis que s’uneixen quan hi ha una crida per a combatre allò que considerem una injustícia.Ara mateix la injustícia es diu Eurovegas. I membres signataris del manifest de la Plataforma ja s’han encarregat de dir-li al senyor Adelson el que es trobarà. Dir-li que pregunti als xinesos que tenen unes magnífiques mega-grues blanques i vermelles aturades als nous terrenys del port de Barcelona. Aturades? Sí, perquè resulta que la via del tren per on havien de sortir les seves mercaderies travessa una cosa que es diu ‘IBA’ (important bird area) i hi ha una queixa comunitària pel mig i el Ministerio del govern central té clar que això és seriós.

Cal Trabal també és IBA. Igual que molta de la zona prevista com a ‘Eurovegas’ .

El sr.Adelson ja sap des de fa poc això de l’IBA.  Ja veurem si farà cas o no. Però una cosa està demostrada: no es juga amb cal Trabal. I no es juga amb el delta del Llobregat. Aquí, com deia el desaparegut Jaume Codina, hi havia, i hi ha, la gent del fang. Gent que sabem el que val una pinta i que lluitarem fins el final. No és cap farol. Que pregunti sinó als xinesos del port. Què és fàcil això de destruir el delta? Ja s’ho trobaran...

Mentrestant, com ‘els vengadors’, però en versió local, com bona gent del fang que som,  sense volar ni superpoders però amb voluntat, aquesta sí, de ferro, estem alerta pel que pugui passar. Aquí o allà.


Salvem la Zona Agricolha! Salvem el Delta del Llobregat! 


No hay comentarios: