lunes, 9 de mayo de 2011

Nuria Marin requalificarà cal Trabal i destruirà la zona agrícola si guanya


No aprenen. Segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN) en un teletip de data 9.5.2011, la candidata a l'alcaldia pel PSC a L'Hospitalet , Nuria Marin, continua amb la seva idea de destruir la zona agrícola construint blocs de 15 pisos i un 'molt necessari' concessionari de la BMW que 'tantíssima falta' fa a L'Hospitalet. El mateix L'Hospitalet de Llobregat que veu com li tanquen quiròfans i plantes de la residència de Bellvitge o que va tan sobrat de zones verdes que és la tercera ciutat del món (darrera Bombai i Calcuta!) en densitat d'habitants per superfície. Exemplar rànquing... Com per regalar o destruir un sol metre quadrat de zona verda. Una zona agrícola, un riu, que ens sobra segons sembla, ja que tenim tantes zones verdes (com la Rambla Marina, tota asfaltada que va caler comptabilitzar com a zona verda per no fer un ridícul internacional en les -pobres - estadístiques que tenim) i tantes naturals que es pot edificar-les i regalar la nostra quota metropolitana de zones verdes al municipi veí. El teletip d'ACN comenta:

La candidata del PSC defensa el projecte de convertir en "record" l'activitat agrària a la segona ciutat catalana, que critiquen veïns, ecologistes, ERC i els seus socis d'ICV

L'Hospitalet de Llobregat (ACN).- Can Trabal ja ha entrat en campanya a l'Hospitalet de Llobregat. La candidata del PSC a revalidar el seu càrrec d'alcaldessa, Núria Marín, ha defensat el seu projecte de transformar l'últim espai agrícola de la segona ciutat de Catalunya i un dels pocs indrets que queden per transformar en el seu terme municipal, de 12 quilòmetres quadrats, en un parc i edificis d'oficines. Aquesta, ha defensat, és l'única forma de "recuperar per la ciutat" un espai que ara "és privat". Al projecte no només s'hi oposen els veïns del barri proper de Bellvitge, pagesos i ecologistes, sinó també ERC i els socis de govern del PSC, ICV-EUiA. Marín ha defensat que el parc seria "un record d'aquest espai agrícola".

No senyora, no. Per aquí no passem. O és que encara no s'ha assabentat d'on ens ha portat la crisi del totxo? De la que està caient? De les famílies que cada nit furguen pels containers d'escombraries de la seva ciutat com per voler vendre'ns un concessionari de cotxes de luxe i blocs d'oficines? Vol aterrar d'un cop i sortir de la seva bombolla on sembla que és a hores d'ara? Vol acomiadar d'un cop als arquitectes del seu 'ADU' que tan bé l'assessoren i que fan que la Generalitat tombi els seus projectes?

El dia 22.5.2011, a les eleccions municipals hi ha opcions de vot que participen de la Plataforma Salvem la Zona Agrícolha que defensen cal Trabal i la nostra qualitat de vida. Altres com la del PSC ja han declarat publicament que transformaran i requalificaran aquesta zona natural i agrícola en més blocs i ciment. Que cadascú ho valori i obri en conseqüència.

Salvem la Zona Agrícolha!!


2 comentarios:

Anónimo dijo...

Això és demagogia. Amb la renuncia d'una petita part es podrà fer un parc per a tothom (més gran que la ciutadela). Ara, si els propietaris volen poden asfaltar els terrenys.

El que està clar que sense diners privats, el parc no es fara.Això tothom ho ha de tenir molt clar.

Entre horts privats i parc, jo ho tinc clar.

David.

Salvem la Zona Agricolha dijo...

David: la teva és una altra opinió. Gràcies per exposar-la.Però el que expresses és només una (altra) alternativa i no la que defensem. Els propietaris NO poden asfaltar una zona verda, que és la seva qualificació. A menys que l'Ajuntament ho requalifiqui, és clar. Això no és com al vell règim. No es tracta de fer un parc ara mateix. Es tracta de NO sacrificar el que hi ha per una solució immediata i ràpida que implica perdre zones verdes i agrícoles en un municipi que no ens ho podem permetre. Paga la pena esperar, amb tot el que hem esperat, per aconseguir quelcom més interessant. I no sacrificar el que ens queda de forma precipitada.