viernes, 11 de marzo de 2011

Camí al riu: el descobriment de la sopa d'all
El 10.3.2011, personal de la Regidoria de Medi ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de L'Hospitalet i del Consell Municipal de la Sostenibilitat van visitar el traçat del que serà el camí d'accés al riu, entre cal Trabal i el pont sobre la C-31. Us adjuntem la notícia apareguda a la Televisió de L'Hospitalet aquell vespre.

La visita va ser una mica el descobriment de la sopa d'all. Allò que esperàvem. La cua de maniobra de cal Trabal atestada de vehicles. Dels arbres que vam plantar fa uns mesos ni rastre. El traçat del futur camí 'sota vehicles'. L'actual 'camí' passa per jugar-se el físic per travessar els ponts del nus del Llobregat, passar també en mig de deixalles diverses i sota la residència d'uns nouvinguts que viuen sota un pont i finalment, això sí, arribar a un riu cada cop més recuperat. I que feia goig de veure. El que ja sabíem. La sopa d'all.

Mentre els veïns que passegen pel costat del Prat (alguns d'ells de la nostra comarca, que passen per on poden) tenen uns camins, passeigs i demés, aquí encara som el 'tap' que atura la connexió del Barcelonès sencer, no només de L'Hospitalet, al riu. Al mateix riu de l'altre costat. Igual de net, amb arbres nous, amb camins, amb flora i fauna. Paga la pena veure'l. El dia que estigui obert, la ciutadania descobrirà uns espais que venim reivindicant fa més de dos anys, cap a tres, des d'aquesta Plataforma. Serà l'inici. Faltarà la zona agrícola de cal Trabal, magnífica aquests dies.

Des de la Plataforma us garantim que no ens baixarem 'del ruc' i continuarem lluitant. L'accés, necessari, serà un primer pas. Però cal recuperar tota la zona. La ciutat ho necessita. Com? Potser paga la pena recordar que aviat venen eleccions municipals on la gent pot triar el seu Ajuntament. Potser si triem aquelles opcions que vetllin per la preservació del lloc on vivim, ho aconseguirem. Al cap i la fi, es tracta poc més que de preservar la nostra salut i el nostre propi benestar.

Mentrestant, visca el camí al riu i visca, perquè no, la sopa d'all!

No hay comentarios: