sábado, 5 de febrero de 2011

L'Ajuntament destrueix la plantació de tamarius feta per la Plataforma a Cal Trabal

La 'neteja' de la zona de l'aparcament ha destrossat la plantació feta el febrer de 2010. En primer terme una branca de tamariu trinxada


Aniquil·lats, destruïts, trinxats, vaporitzats. No, no és un titular de Pedro Piqueras a Tele 5. És el que hem trobat avui a Cal Trabal. La feina d'un any. La vida d'uns éssers vius destruïda per la ineficàcia, ineficiència i diguem-ho clar, el desconeixement i la barroeria dels tècnics (tècnics???) municipals encarregats d'efectuar el que sembla ha estat una pretesa neteja d'una part de la zona on aparquen vehicles particulars dins la zona pública de cal Trabal. I diem pretesa perquè a la zona encara queden escombraries (mireu la darrera foto) i el que ja no queden són uns tamarius autòctons que portaven un any a la zona.


Una branca de tamariu, viva, trinxada per la maquinària de l'Ajuntament.


Ara fa un any, el 27.2.2010, vàrem recollir escombraries i vam netejar la zona de la cua de maniobra de cal Trabal. Una zona PÚBLICA, de tothom, on s'ha instaurat un aparcament il·legal de vehicles privats. Una de les accions va ser plantar la riba del talús de la cua de maniobra amb tamarius (Tamarix gallica) autòctons del delta del Llobregat, alguns d'ells de més d'un metre d'alt.
Aquesta és una foto per a la història. Els tamarius que es van plantar ja no hi són. Han estat 'netejats' per l'Ajuntament.


Quina ha estat la sorpresa quan, en una visita rutinària el 5.2.2011 hem trobat uns cartells municipals anunciant la 'neteja' i tot el marge del talús desbrossat, sense miraments, i sense reconèixer aquests arbrets de ja alguns 2 cm de gruix, clarament diferents de les 'males herbes' de l'entorn. Un procediment destraler, com el que aplica l'Ajuntament a la zona agrícola de L'Hospitalet. O millor, com el que NO aplica, ja que a la bassa de laminació i la Torre Gran continuen esteses les tonelades d'escombraries acumulades a l'antic dipòsit municipal de vehicles. I l'hort-granja il·legal amb el cavall, ponys i altres animals sense garanties sanitàries campant per una zona que és PÚBLICA i és de tothom i que reivindiquem com a necessària per a la ciutat.

Davant aquesta acció destralera la Plataforma NO donarà el seu braç a tòrcer. Han tallat 10 o 15 arbres? En plantarem 150! És un terreny públic. És de tothom i el reivindiquem, com la seva qualificació urbanística estableix, com a zona verda.

Senyores i senyors de l'Ajuntament, prenguin nota.


Uns rètols avisaven de la 'neteja especial'... i tan especial... no han deixat res... Ara, els cotxes continuen envaint-ho tot.

Molta neteja no han fet, perquè com podeu observar, de restes i brutícia encara en queda. De tamariu, ni un.


1 comentario:

kira dijo...

Q poca vergüenza destrozar todo así!! Os animo a seguir con vuestra lucha q es la de todos.